Selecteer een pagina

Voetbalschoenen met sok

Je ziet steeds meer voetbalschoenen met een sokje op het veld. Deze sok zorgt voor meer comfort en stabiliteit van je voetbalschoen. Wil jij ook voetbalschoenen met sok kopen? Vergelijk hier de beste modellen en prijzen van meerdere aanbieders. We hebben voetbalschoenen met een sokje onder andere in; Nike voetbalschoenen, Adidas voetbalschoenen en PUMA voetbalschoenen.

Voetbalschoenen met sok zorgen voor comfort en stabiliteit

Je ziet ze steeds vaker op het voetbalveld; voetbalschoenen met een sok. Grote merken als PUMA, Nike en Adidas hebben ze in het assortiment en de ervaringen van voetballers zijn prima. Het extra stukje stof boven de enkels geeft net dat stukje extra stevigheid waardoor je het gevoel hebt dat je voetbalschoen als het ware nog een stukje doorloopt tot boven je enkels. Dit geeft je als voetballer meer stevigheid en hierdoor ook meer zelfvertrouwen tijdens het lopen en schieten. Ook voor korte bewegingen geeft de sok je meer houvast en zorgt voor minder blessures. Voetbalschoenen met een sok zijn er zowel voor op het grasveld, kunstgrasveld als voor in de zaal. Ook zijn ze verkrijgbaar in diverse modellen. Ook voor kinderen is er een ruim assortiment beschikbaar op het gebied van voetbalschoenen met een sok. Kortom, volop keuze voor iedereen.

Aanbevolen door de meester zelf

Toen Iniesta voor het eerst op voetbalschoenen met een sok speelde, was hij direct overtuigd. Een speler van zijn kaliber, die het moet hebben van zijn snelle spel, onnavolgbare passeerbewegingen op de vierkante meter en dodelijke steekpass, kan het weten. Nadat hij voor de allereerste keer gespeeld had op voetbalschoenen met een sok sprak hij de beroemde woorden ‘ voetbal zal nooit meer hetzelfde zijn’. Omdat een speler als Iniesta gebaat is bij comfort en steun is de voetbalschoen met sok ideaal voor dit type speler. Je hoeft als creatieve middenvelder nooit meer bang te zijn dat je iets verdraait of niet kunt vertrouwen op je schoenen als je een onverwachte beweging maakt.

Minder kans op blessures met sokken

De voetbalschoenen met sok zijn enerzijds ontwikkeld om voetballers meer stabiliteit en steun te geven tijdens het voetballen.  Anderzijds zijn ze ontwikkeld om blessures te voorkomen. Het gebruik van elastisch materiaal in de sok geeft een soort stretch gevoel waardoor je het gevoel hebt dat je een langere schoen hebt. Door het verlengen van de schoen sta je letterlijk steviger in je schoenen.  Dit materiaal is zodanig elastisch dat je enkels niet worden afgekneld. Het geeft net dat stukje extra comfort waardoor je sneller durft te schieten, te kappen of die schaarbeweging durft te maken. De kans op blessures neemt af omdat je stabieler beweegt en er meer eenheid is tussen je voet en de schoen. De enkel wordt als het ware in zijn geheel meegenomen in de schoen waardoor het geen los onderdeel meer is.

Verschillende voetbalschoenen merken met een sokje

Bij de bekende grote merken komt de uitvoering van de sok globaal op hetzelfde neer. Ze dienen in beide gevallen dezelfde doelen: ten eerste meer stabiliteit en meer comfort, ten tweede minder kans op blessures. Daarnaast ervaren voetballers een voetbalschoen met sok vooral als een welkome manier om beter in verbinding te staan met de ondergrond en met de bal. Alles voor een beter contact met de ondergrond en meer controle over de bal.

Nike Phantom Vision ELITE DF Gras voetbalschoen met sok

Een voetbalschoen waar de sok wel erg fraai tot uitdrukking komt is de Nike Phantom Vision ELITE DF Gras voetbalschoen. Een schoen die direct in het oog springt door de frisse kleurcombinatie donkergrijs-oranje met dat typische vlammende Nike logo erop. De sok, door Nike aangeduid als Dynamic Fit Collar maakt deze schoen volwassen en stoer tegelijk. Kevin de Bruyne speelt erop en dat is niet voor niets. Deze Belgische topspeler is een voetballer die zeer veeleisend is voor zichzelf, maar zeker ook als het gaat om zijn materiaal. Deze topschoen van Nike heeft zijn goedkeuring gekregen en dat zegt alles. De sok beschermt hem, maakt hem stabieler en evenwichtiger. Zorgt er tevens voor dat hij minder blessures oploopt. Aan de voorkant van deze schoen bevindt zich overigens een lip die je kunt gebruiken om de schoen gemakkelijker mee aan en uit te kunnen trekken.

Adidas PREDATOR 19.1 Voetbalschoenen met sok (SG)

Je zou deze kleurencombinatie niet snel zelf verzinnen; beige met geel. Maar juist dat maakt deze schoen zo bijzonder. De drie kenmerkende strepen maakt dit een echte Adidas schoen waardoor je deze al vanaf honderd meter herkent. Ook hier zien we de sok duidelijk terug. De sok van Adidas, de Primeknit Collar, is fraai verwerkt in deze voetbalschoen. Deze sok zorgt ervoor dat je vanaf je hiel prima ondersteund wordt. Eén met je schoen. Eén met de ondergrond en één met de bal. Kortom, deze sok bied je ook bij dit model de comfort en stabiliteit die je als voetballer graag wilt hebben. En het zorgt ook nog eens voor minder blessures. Bestel zelf ook voetbalschoenen met sok.