Selecteer een pagina

Nike voetbalsokken

Wil je Nike voetbalsokken bij je Nike voetbalschoenen kopen? Bekijk dan ons online assortiment Nike voetbalsokken. Toch liever een ander merk? Shop hier dan Adidas voetbalsokken.

Met Nike voetbalsokken kun je vrij spelen

Als voetballer wil je tijdens de wedstrijd niet bezig zijn met je tenue. Je wilt je vrij voelen, om acties te kunnen maken wanneer jij dit wilt. Duels aangaan op ieder moment van de wedstrijd. Maar ook als het eens heel slecht weer is, wil je jezelf ook niet druk maken om wat je aan hebt en of dit wel goed blijft zitten. En of dit nu je voetbalschoenen zijn, je voetbalbroek of je voetbalsokken, je wilt er gewoon geen last van hebben. Voetbalsokken zijn hierin een specifiek onderdeel van je tenue. Je draagt ze omdat ze bij het tenue horen en om je scheenbeschermers mee vast te zetten.

De vereisten van veel voetballers op het gebied van voetbalsokken zijn dat ze lekker moeten zitten en ze de scheenbeschermers goed op hun plek houden. Daarnaast wil je ook geen blaren krijgen als je voetbalsokken draagt. Met deze drie belangrijke uitgangspunten in het achterhoofd,  is Nike aan de slag gegaan en is dit wereldmerk erin geslaagd om de ideale voetbalsokken te creëren. Nike voetbalkousen geven je als voetballer de vrijheid die je wilt hebben tijdens het spel.

Ronaldo is boegbeeld van Nike

Cristiano Ronaldo, de Portugese superspits is niet alleen veel bezig met zijn uiterlijk, maar zeker ook met de technische kant van voetbalschoenen en het voetbaltenue zelf. Nike is er dan ook trots op dat zij deze topvoetballer als boegbeeld hebben om ook veel van hem te kunnen leren. Juist doordat hij zo perfectionistisch is, heeft Nike heel veel baat bij zijn feedback. Hij weet als geen ander waar voetbalsokken aan moeten voldoen.

Nike is er enerzijds achter gekomen dat een voetbalsok de functie heeft om scheenbeschermers goed vast te zetten, anderzijds moeten voetbalsokken ook soepel meebewegen tijdens de wedstrijd. Komt nog bij dat Nike voetbalkousen niet mogen glijden in je schoen, ook een punt wat voetballers belangrijk vinden. Het materiaal waar voetbalsokken van Nike van gemaakt is biedt perfecte grip waardoor je niet het gevoel hebt dat je voet door je voetbalschoen heen glijdt. Kortom, Nike is er in geslaagd om alle input uit de praktijk om te zetten in de perfecte voetbalsokken.

De gekko als voorbeeld

Door de gekko (soort hagedis) te bestuderen, kwam Nike erachter hoe ze technisch de beste voetbalkousen konden maken. Dit gekko heeft namelijk zoveel grip op zijn pootjes dat hij moeiteloos verticaal omhoog kan klimmen in een boom. Hij valt nooit en houdt altijd grip. Nike heeft in zijn voetbalsokken dit principe doorgevoerd door extra grip toe te voegen onder de zool, bij de hiel en in de grote teen. Zo heb je tijdens de wedstrijd altijd het gevoel dat je grip hebt in je voetbalschoenen. Veel voetballers gebruiken de Nike voetbalsokken als voetbalsokken en doen hier (deels) de sokken overheen die behoren bij het tenue van de club.

Nike voetbalkousen Team Matchfit Crew – Zwart/wit

Deze sokken zijn gemaakt van Nike’s Dri-Fit materiaal. Dit zorgt voor een goede afvoer van zweet en je houdt hierdoor de gehele wedstrijd een comfortabel gevoel. Het elastaan dat is verwerkt in de sokken zorgt ervoor dat deze voetbalsokken goed aansluiten op je been en je voeten. Een goed sluitende pasvorm is belangrijk bij voetbalsokken en daar heeft Nike prima gehoor aan gegeven. Deze voetbalsokken hebben ook nog eens een dempende werking ten opzichte van je voet waardoor het de eerste klappen voor je voet op kan vangen. Dit geeft een verend gevoel wat als prettig wordt ervaren door voetballers. Onder de voet heeft de sok meer grip waardoor je voet niet gaat glijden als je beweegt. Kortom, uitstekende Nike voetbalkousen voor de speler die tijdens wedstrijden honderd procent wil kunnen vertrouwen op zijn materiaal.

Chelsea 3de Nike voetbalsokken 2018/2019 Vapor

Bijvoorbeeld met deze Chelsea 3de Kousen 2018/2019 Vapor laat Nike zien dat ze rekening houden met wat voetballers echt belangrijk vinden. Strakke fit, veel grip en de sokken houden de scheenbeschermers goed op zijn plek. Daarnaast krijg je door het materiaalgebruik geen blaren. De kleurcombinatie oranje-blauw maakt deze Nike kousen ook nog eens sportief en krachtig. De echte Chelsea kleuren geven je extra kracht en zelfvertrouwen, precies wat deze Engelse topclub ook uitstraalt. De overeenkomsten met de Gekko zien we duidelijk terug in de technologie van deze kousen.

Deze voetbalsokken geven je veel grip waardoor je nooit het gevoel hebt dat je glijdt in je voetbalschoen. De gripverdeling bij deze sokken is precies afgestemd op de behoefte waar je als voetballer grip wilt hebben. En dat voel je als voetballer. Want te veel grip wil je niet, dat maakt het materiaal juist weer stug en beperkt je in je vrijheid. Tekort grip zorgt ervoor dat het materiaal gaat glijden. Nike heeft de perfecte balans gevonden en dat komt tot uiting in deze voetbalsokken. Al met al prima Nike voetbalsokken waar je als voetballer veel plezier van zult hebben. Bekijk hier gelijk ook alle Nike voetbalschoenen.