Selecteer een pagina

Kunstgras voetbalschoenen

Op zoek naar kunstgras voetbalschoenen? Vergelijk de hier de beste merken, modellen en prijzen van verschillende aanbieders. Bij De Voetbalschoenen Expert hebben onder andere de merken; Nike kunstgraschoenen, Adidas kunstgrasschoenen en PUMA kunstgrasschoenen.

Kies goede voetbalschoenen voor op kunstgras

Nederland is een land waarbij de weersomstandigheden onvoorspelbaar zijn. Hierdoor komt het regelmatig voor dat voetbalvelden van gras onbespeelbaar zijn. Door hevige regenval of veel sneeuw wat op de velden blijft liggen. Hierdoor kan er in dat geval niet op gras worden gevoetbald en worden de wedstrijden afgelast.

Daarnaast kost het voor clubs veel geld om de voetbalvelden te onderhouden. Een aantal jaren geleden schakelde veel clubs dan ook over op kunstgras. Hierdoor is het mogelijk om praktisch altijd te voetballen, bovendien weet je als club ook exact waar je aan toe bent qua kosten. Met de omschakeling op kunstgras kwam er ook vraag naar goede kunstgrasvoetbalschoenen. Want kunstgras is een wezenlijk andere ondergrond dan gewoon gras.

Voetbalschoenen voor op kunstgras moeten hierdoor voldoen aan andere eisen dan schoenen voor op gewoon gras. Bijvoorbeeld kunstgrasschoenen hebben relatief korte noppen en zijn anders verdeeld dan die op schoenen voor op gewoon gras. Schoenen voor op kunstgras hebben soms wel 25 noppen, veel meer dan schoenen voor op gewoon gras. Dit alles om ervoor te zorgen dat je goede grip hebt op kunstgras en kunt spelen zoals jij dit wilt. Namelijk op een manier dat je het gevoel hebt dat je één bent met jouw voetbalschoenen.

Goede kunstgrasschoenen voorkomen blessures

De grote hoeveelheid noppen in combinatie met de spreiding zorgen ervoor dat je goede grip hebt op het kunstgrasveld. Op het moment dat je met goede schoenen voor op kunstgras een sprint trekt en opeens stopt om bijvoorbeeld een bal aan te nemen, zul je merken dat deze schoenen hier geen enkele moeite mee hebben. Je glijdt niet uit, maar ervaart juist het gevoel van stabiliteit. Bijvoorbeeld in kleine ruimtes zul je ook optimaal profiteren van goede schoenen, je kunt zoveel draaien en kappen als je maar wilt. Deze schoenen zullen gemakkelijk meedraaien zonder ook maar een beetje grip te zullen verliezen. Enerzijds kies je voor goede schoenen om blessures te voorkomen, anderzijds ook om te bewegen op een manier waarbij jouw voetbalspel optimaal tot zijn recht komt. 

Zolen kenmerken voetbalschoenen voor op kunstgras

Doordat de ondergrond zo wezenlijk anders is dan bij echt gras, zijn er voor kunstgras ook totaal andere zolen ontwikkeld. Deze zolen vormen als het ware één geheel met het kunstgras en slijten hierdoor ook niet snel. De noppenstructuur is speciaal ontwikkeld voor kunstgras, het is dan ook ten zeerste aan te raden om deze schoenen niet op echt gras te gebruiken. Dit geldt ook andersom, gebruik nooit typische grasvoetbalschoenen op een kunstgrasveld, deze zullen namelijk heel snel slijten. Er zijn veel voetballers die voor beide ondergronden speciale voetbalschoenen hebben.

Hiermee kun je ervoor zorgen dat beide schoenen zo lang mogelijk mee zullen gaan. Er zijn ook nog veel clubs die echt gras hebben, vandaar dat twee type voetbalschoenen in de voetbaltas echt aan te raden is. Niet alleen vanwege de slijtage, maar zeker ook om blessures te voorkomen. Daarnaast kun je door schoenen voor iedere ondergrond in huis te hebben, ook veel beter laten zien wat je in huis hebt. Dribbelen op kunstgras vereist andere voetbalschoenen dan op echt gras. Op kunstgrasvoetbalschoenen voetbal je op een natuurlijke manier op kunstgras. En dit geldt uiteraard ook voor het spelen op echt gras met schoenen die juist geschikt zijn voor deze ondergrond.

Verschillende soorten kunstgras

Er zijn twee soorten kunstgrasvelden. Ten eerste is er het kunstgras wat het meeste voorkomt, deze heeft een vrij zachte structuur. Deze velden zijn gemaakt op waterbasis. De zogenaamde artificial ground (AG) voetbalschoenen zijn hier het beste voor geschikt. Als tweede kennen we de kunstgrasvelden met een hardere structuur, deze kenmerken zich doordat er fijn zand in verwerkt is.  Je kunt hier op AG kunstgrasvoetbalschoenen mee uit de voeten, maar het is aan te raden om voor deze ondergrond turf kunstgrasschoenen te kopen.

De noppen onder deze schoenen hebben een hardere samenstelling waardoor deze beter bij deze ondergrond passen. De slijtage op deze velden zal minder zijn door deze speciale schoenen te dragen. Uiteraard voel je jezelf als voetballer ook beter op deze schoenen, omdat deze simpelweg beter aansluiten bij de ondergrond. Hierdoor hoef je jezelf nooit zorgen te maken dat je niet kunt vertrouwen op het materiaal.

Adidas PREDATOR 19.1 AG

David Beckham hield van de PREDATOR van Adidas. Omdat het een stijlvolle schoen is, maar misschien nog wel meer omdat deze schoen kwalitatief van heel hoog niveau is. Als Beckham speelde, leek het wel alsof er een engel uit de voetbalhemel was neergedaald. Wat zijn hoofd hem ingaf, dat deden zijn voeten. Zijn schoenen bewogen automatisch mee. Maar zo automatisch was dat natuurlijk niet, want Adidas heeft jaren onderzoek gedaan samen met de beste voetballers ter wereld om deze topschoen te creëren.

Tegenwoordig spelen onder andere Pogba en Rakatic op de PREDATOR schoenen van Adidas. Adidas heeft in de laatste versie van de PREDATOR een aantal lagen verwijderd van de zool, waarmee er nog meer balcontrole mogelijk is. Met de Primeknit Collar beschikt deze schoen over een sok die loopt van de hiel tot aan met de teen. Deze sok is ontwikkeld om de natuurlijke voet te volgen en om deze hiermee optimaal te kunnen ondersteunen. Omdat de noppen op een uitgekiende manier zijn geplaatst zorgen deze voor optimale ondersteuning en tractie tijdens het spel. Bijvoorbeeld de Adidas PREDATOR 19.1 AG is een kunstgrasschoen waar je jezelf als voetballer een plezier mee doet.

PUMA heeft uitstekende voetbalschoenen voor op kunstgras

De kennis die PUMA in huis heeft op het gebied van veldvoetbalschoenen heeft natuurlijk raakvlakken met schoenen voor op het kunstgras. Door gebruik te maken van dezelfde technologie, aangevuld met de afwijkende kenmerken voor op kunstgras, is het wereldmerk PUMA erin geslaagd om topschoenen voor op kunstgras op de markt te brengen. Met een boegbeeld als Antoine Griezmann laat PUMA zien dat ze alleen willen gaan voor het allerbeste. Griezmann is een dribbelaar, de man van de versnelling en de dodelijk steekpass. Hij wil alleen het allerbeste.

Bijvoorbeeld een topschoen uit de collectie van PUMA op het gebied van voetbalschoenen voor op kunstgras is de FUTURE 4.1 NETFIT FA/AG in de kleuren zwart en geel. De NETFIT-technologie van deze schoen zorgt voor een uitstekende ondersteuning van iedere voet. Het ontwerp van PUMA zorgt voor een schoen die goed ademt en perfect op je voet aansluit. De ultralichte zool in combinatie met de kegelvormige en scherpe noppen maken de schoen de ideale schoen voor op het kunstgrasveld. En dan is er natuurlijk nog die bijzondere kleurencombinatie geel en zwart. Het is net een geel zwarte panter, ontsnapt uit het oerwoud. Het roofdier onder de schoenen. Klaar om aan te vallen en te scoren.

Merk

Kleur